Tortul Duett, puțină creativitate si e gata – Un deliciu fără coacere

Tortul Duett este din frișcă și spumă de ciocolată, învelit într-o glazură de ciocolată irezistibilă. Acest desert este delicios și foarte arătos! Dacă gustați, nu vă veți mai sătura de el! Se prepară foarte ușor!

INGREDIENTE PENTRU SPUMA DE FRIȘCĂ:

-10 g gelatină

-125 ml lapte

-200 ml frișcă lichidă

-60 – 90 g zahăr

-Vanilie

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE CIOCOLATĂ CU FRIȘCĂ:

-10 g gelatină

-125 ml lapte

-200 ml frișcă lichidă

-60 – 90 g zahăr

-1 lingură cacao

-Vanilie

INGREDIENTE PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATĂ:

-50 g ciocolată

-40 ml frișcă lichidă

MOD DE PREPARARE

Tapetam cu folie alimentară o formă de tort cu pereții detașabili cu diametru de 18 cm (putem folosi și formă de silicon). Pentru prepararea spumei de frișcă, înmuiem gelatina în lapte, respectând instrucțiunile de pe pachet.

Batem frișca rece cu zahărul și vanilia. Amestecăm puțină frișcă la gelatina cu lapte. Dacă punem dintr-o dată amestecul de gelatină în frișca bătută, atunci gelatina se va întări și crema nu va fi omogenă. Amestecăm continuu frișca și încetul cu încetul adăugăm amestecul de gelatină, apoi turnăm crema în forma de tort și o punem la frigider pentru 30 de minute.

Crema de ciocolată cu frișcă se prepară exact ca și crema de dinainte, doar că adăugăm cacao când batem frișca lichidă cu zahărul. Scoatem din frigider crema de frișcă și punem peste crema de ciocolată, apoi punem din nou la frigider cel puțin 30 de minute.

După ce s-au scurs cele 30 de minute, și dacă s-a întărit crema, scoatem forma din frigider, punem pe deasupra un platou și răsturăm forma peste acest platou. Detașăm pereții formei de tort și dăm jos folia.

Glazura de ciocolată:

topim ciocolata la abur și o amestecăm cu frișca lichidă, apoi o turnăm peste tort si de pune la frigider.

Poftă bună!

Loading...