Cum transformi sarmalele intr-o mancare sanatoasa si cu mai putine calorii. Ce sa pui printre straturi

Sarmalele pot fi pregatite sanatos si pot reprezenta o mancare hranitoare si benefica organismului. „Gatite sanatos inseamna carne slaba, chiar si de porc, dar slaba. Romanii insa fug de carnea slaba, adora grasimea. Folosesc carnea slaba doar la fripturi.

Va spun din experienta mea de-a lungul anilor. Se pot face sarmale cu carne de curcan sau carne de pasare, cu orez brun in loc de orez alb si niciodata cu smantana deasupra”, a explicat prof. univ. dr. Boli de Nutritie si Metabolism, medic primar Nicolae Hancu.

Sarmalele pot fi fierte impreuna cu afumatura, dar aceasta nu trebuie consumata. Intre straturile de sarmale se pot pune rosii taiate care improspateaza mult gustul sarmalelor. Este o mica pacaleala! Ai impresia ca mananci afumatura, dar nu faci asta, iar sarmalele de casa preparate astfel sunt exceptionale.

Persoanelor foarte pretentioase care cred ca sarmalele fara smantana nu sunt sarmale, care sunt afectate pe plan psihic de consumul de sarmale, le spun sa foloseasca putin iaurt.

Daca nici asa nu vor, le spun Dumnezeu cu ei! Sa consume ceea ce vor ca asta e. Mai e ceva. Varza tocata la sarmale trebuie sa fie foarte bine reprezentata, pentru ca varza fiarta reprezinta o bogatie nutritionala. E bogata in fibre, in antioxidanti si vitamina C.

Loading...